Het team en hun functies

image/svg+xml

De orthodontisten 

Orthodontisten zijn gespecialiseerde tandartsen. Na een studie tandheelkunde volgen zij een vierjarige specialisatie-opleiding aan de universiteit (www.orthodontist.nl). Ze zijn ingeschreven in het register van het tandarts-specialisme Orthodontie en worden iedere vijf jaar gevisteerd. Daarbij doen ze veel aan na- en bijscholing.

Dr. Gem Kramer 

Henk-Jan Donker 

Onno Kooren 

Dr. Gem Kramer is vele jaren als opleider verbonden geweest aan de opleiding tot orthodontist van het ACTA. Hij is verder gespecialiseerd in schisis en cranio-faciale afwijkingen. Henk-Jan Donker houdt zich actief bezig met Slaap-apneu.

Mondhygiënistes

Onze mondhygiënistes zijn gediplomeerde medewerkers, die de mond- en praktijkhygiëne verzorgen. Zij vertellen je hoe je het beste je tanden kunt poetsen en op welke manier je de beugel schoon kunt houden. 

Orthodontie-assistentes

Een orthodontie-assistente assisteert bij orthodontische behandelingen en voert bepaalde behandelingen zelf uit. Het maken van gebitsafdrukken, foto’s of inbinden worden onder andere door de orthodontie-assistente uitgevoerd. Ook het plaatsen of verwijderen van brackets en andere orthodontische apparatuur wordt, samen met de orthodontist, door deze assistentes uitgevoerd. 

Een orthodontie-assistente heeft een intensieve interne opleiding in de praktijk gehad en daarbij hebben de meeste orthodontie-assistentes een tandarts-assistente diploma (of vergelijkbaar). 

Receptioniste-assistentes

Om een afspraak te regelen, te verzetten of voor andere vragen kun je terecht bij de receptie. Deze assistentes regelen en coördineren de afspraken en assisteren soms ook bij behandelingen. Mocht je een vraag hebben, een losse beugel of wil je een afspraak maken, dan moet je bij de balie zijn.